USR depune moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu

Facturile enorme la încălzire și energie nu mai reprezintă „o altă problemă”. Vorbim de o criză profundă care afectează milioane de români. O criză ce trebuie rezolvată în cel mai scurt timp, în primul rând pentru că n-avem voie să transformăm minimul confort într-un privilegiu. A ne simți în siguranță și a rămâne sănătoși în propria locuință trebuie să rămână o normalitate, nicidecum vreun lux.
Reducerea TVA-ului pentru energie electrică și gaze naturale, de la 19% la 5%, creditul fiscal pentru întreprinderi și exceptarea de la plata certificatelor verzi în factura consumatorului casnic reprezintă soluții pe care colegii mei le-au propus deja. Soluții care ne-ar aduce mai aproape de depășirea unei perioade și așa complicate. Din păcate însă, actualul ministru al energiei, Virgil Popescu, se mulțumește cu fotoliul confortabil care-i ține de cald, încăpățânându-se să ia vreo decizie, în timp ce primul ministru ne vorbește despre soluții ce ar putea fi luate în luna aprilie. Prea puțin. Prea târziu.
Tocmai de aceea, Virgil Popescu trebuie să plece iar actuala coaliție trebuie să-și ASUME măsuri urgente. Nu avem timp de pierdut.