Anulăm amenzile abuzive pentru formularul de intrare în țară și returnăm banii deja plătiți

Un mecanism important de supraveghere epidemiologică transformat într-o „fabrică” de amenzi sau o nouă mostră de incompetență guvernamentală:
Pentru cine nu știe, formularele PLF reprezintă un formular digital menit să sprijine ancheta epidemiologică actuală și care se adresează tuturor românilor din diaspora care intră sau vor intra pe teritoriul țării noastre. ”Passanger Locator Form”-ul nu-i o idee rea în sine. Problema principală constră în rea-credința cu care a fost el implementat. De ce spun asta? În primul rând pentru că românii NU au fost informați pe niciun canal despre necesitatea completării lui și despre nevoia de a-l deține. De aici și până la amenzile date din punctul meu de vedere abuziv a fost doar un pas.
Impunerea formularului a însemnat amendarea a mii de români care au intrat în țară, unde mai pui că, în ultimele zile, o mulțime de români care completaseră cu bună credință formularul s-au trezit „de negăsit” în bazele de date și amendați la rândul lor. Există și o a treia categorie de oameni, navetiștii, românii care lucrează în altă țară sau care lucrează aici dar trăiesc aproape de granițe și care au aflat cu stupoare că au de plătit mii de lei, fiind amendați în repetate rânduri din cauza acestui formular.
Salut astfel implicarea rapidă a trei dintre colegii mei, Stelian Ion, Silviu Dehelean și Vlad Gheorghe care au lucrat neîncetat în ultimele zile pentru a putea scrie și depune un proiect de lege menit să repare această enormitate a PSD-PNL-UDMR. Proiectul stipulează anularea amenzilor existente, returnarea banilor celor care au plătit deja și păstrarea datelor înregistrate în sistem pentru o perioadă de 6 luni de zile. Altfel, rămânem vigilenți în continuare. Se vede treaba că e imperativ acest lucru.