Vom putea plăti online toate taxele și impozitele

💻 A ne achita taxele și a plăti impozitele n-ar trebui să fie o corvoadă. Ar trebui să fie un gest normal, simplu, intuitiv și prietenos. Îi felicit astfel pe colegii mei, Brian Cristian și Viorel Băltărețu pentru că au pus serios umărul la aducerea României în secolul 21 din această privință. Românii vor putea în curând să-și plătească taxele online, așa cum trebuia să fie firesc de ani de zile!

💳 După promulgare, primăriile vor avea 6 luni la dispoziție pentru a implementa legea USR, aceasta oferind de altfel și șansa unei reforme administrative în interiorului primăriilor, căci proiectul USR mai prevede ca toate ghișeele să fie dotate cu POS-uri, pentru ca oamenii să poată plăti cu cardul, dacă își doresc acest lucru.

🟢 PS: Poate că pare greu de crezut dar, înainte de legea USR, din totalul de 3.186 de primării de comune și orașe, sub 30% ofereau (și oferă acum) posibilitatea de a plăti taxele online. În câteva luni, statul la cozi va dispărea iar România va face un pas înainte din acest punct de vedere.