📣 Vin vești bune de la Beltrame, după preluarea COS Târgoviște

🇮🇹 🇷🇴 Vin vești bune de la Beltrame, după ce cunoscutul grup italian a preluat fostul Combinat de Oțeluri Speciale din Târgoviște. Societatea, care activează în România sub Brandul Donalam, va începe producția de oțel-beton, fiind singura unitate de producție de acest gen din România. Acum la COS se fac probe de laminare pentru omologarea produselor, urmând ca în maxim două luni să se demareze producția și vânzarea de oțel-beton.

👤 Am răspuns cu bucurie, astăzi, invitației de a fi prezent la evenimentul de prezentare a proiectului important pe care Beltrame l-a demarat deja în orașul nostru. Am aflat astfel că societatea se află în etapa finală a studiului de fezabilitate pentru implementarea liniei de producție ‘verde’, care va asigura creșterea capacității la 700-800 de mii de tone de oțel-beton și sârmă laminată.

📜 Conform cifrelor prezentate astăzi, Donalam Târgoviște va ajunge, anul următor, la o capacitate de producție de aproximativ 300 de mii de tone anual, ceea ce reprezintă aproape jumătate din importul actual al țării noastre.

💶 Grupul Beltrame a menționat că urmează să investească 100 de milioane de euro în modernizarea și retehnologizarea vechii uzine și alte 100 de milioane de euro în construirea unui parc fotovoltaic, pentru a alimenta unitatea de producție. Iar alte aproximativ 300 de milioane de euro vor fi investite în construirea unui nou combinat.

👥 Deja Donalam a recrutat o parte din personalul necesar, mulți dintre actualii muncitori fiind foști angajați ai COS. Astăzi lucrează aici circa 300 de oameni, iar până la finele lunii următoare se prefigurează ca numărul salariaților să ajungă la 450.

⚙️ Oficialii italieni au precizat că, pentru început, vor ieși pe porțile combinatului circa 10 mii de tone de oțel-beton, lunar, iar pentru anul care urmează capacitatea de producție ar urma să se situeze la 30 de mii de tone lunar.

♻️ Ce își doresc noii investitori? Ca vechea oțelărie să devină una competitivă la nivel european. Se va investi masiv în tehnologii pentru reducerea emisiilor de carbon și creșterea eficienței energetice, iar numărul angajaților va ajunge la aproximativ 1000.

🎩 Ce ne demonstrează toate aceste lucruri? Că soluția ideală pentru COS Târgoviște a reprezentat-o investitorul privat serios și nu statul român. Că un asemenea business trebuie făcut de cei care se pricep, au experiența și determinarea pentru a readuce COS Târgoviște la gloria de altădată și poate mult mai bine de atât.

🤝 E o bucurie simplă care contează mult. Sper că și actuala putere, atât de la nivel local, județean ori național, va fi alături de grupul italian pentru această investiție uriașă și atât de importantă în aceste vremuri îngrijorătoare.