Talentatul domn Bode
📁 Din momentul în care Cătălin Drulă a arătat, cu documente și cifre clare, reale, transparente, „mânăria” cu BMW-uri, mașinăria de partid a PNL (mai degrabă PSDNL) a început să scârțâie din toate încheieturile. Într-o ultimă tentativă de a îngropa subiectul sub un kompromat deja „marcă înregistrată” (vedeți cazul Emilia Șercan), domnul Bode a ieșit la rampă cu informații trunchiate care-ar dori să-l disculpe pe șeful său și să-l arunce sub roți pe președintele USR. Atâta doar că adevărul iese din nou și din nou la suprafață iar Cătălin Drulă a reușit, foarte repede, mizând pe aceleași date precise, concrete, transparente, să demonteze și aceste falsuri.
❌ Înainte de a vă prezenta răspunsul însă, cred că n-ar strica să ne oprim preț de 2 secunde la talentatul domn Bode. Un „profesionist” care, conform propriului CV, nu a muncit nici măcar o zi în privat, autorul unui doctorat care, surpriză sau nu, nu e disponibil absolut nicăieri ( Emilia Șercan a făcut muncă de cercetare pe subiect) și care a fost anul trecut declarat incompatibil de către ANI. Asta, firește, după ce a fost în prealabil, deodată, șef de sindicat la o instituție de stat, șef de partid în Sălaj, consilier județean și șef al serviciului de exploatare în cadrul Electrica. Toate aceste „pălării” purtate de talentatul domn Bode, doctor, șef, șef, șef, șef, ministru, șef, șef nu par să-i fi fost prea mari în trecut. Acum însă, oricât ar încerca să scape, nu prea mai are unde fugi să se ascundă. Pentru că minciuna, știm, are picioare scurte. Răspunsul integral al lui Cătălin Drulă, mai jos:
„Ciocoiul Bode minte cum respiră pentru că simte că se strânge lațul
După ce săptămână trecută, eu am sesizat licitația făcută cu dedicație pentru prietenul președintelui, Bode a ieșit astăzi cu fumigene penibile.
A făcut o conferință ca să inducă voit o confuzie între finanțarea europeană a unui proiect de siguranță rutieră și licitația organizată de subordonații lui cu dedicație.
Faptele sunt următoarele. Poliția Rutieră are un proiect pe fonduri europene numit „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație” (cod MySmis 125180, Programul Operațional Infrastructură Mare).
Bugetul proiectului este de 106.599.765,20 lei. Acesta prevede:
– 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulație a autovehiculelor
– 4.000 de dispozitive mobile
– 1.400 de imprimante mobile termice
– 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanțelor stupefiante în salivă
– un sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic
– 300 de autospeciale de poliţie
Formal vorbind, contractul de finanțare europeană pentru proiectele de siguranță rutieră din POIM, se semnează de către Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne.
Evident că am aprobat un proiect de siguranță rutieră din fonduri europene. (Contractul atașat în primul comentariu).
Unde minte Bode:
1. Documentele pe care le arată Bode cu detalii tehnice sunt elaborate DE EL ȘI DE SUBORDONAȚII SĂI. Nu are nicio treabă Ministerul Transporturilor cu girofare, radare și mașini de poliție.
2. Nu veți găsi semnătura mea pe vreo așa-zisă anexă cu detalii tehnice. Anexa de care vorbește Bode e elaborată și semnată de el și subordonații lui.
3. Din tot proiectul, până în prezent, Bode nu s-a preocupat decât de achiziția mașinilor, pe care le-a și dublat la număr (au ajuns 600 – probabil avea mai multe de vândut prietenul președintelui).
4. Nimic din celelalte dotări nu a fost achiziționat, mii de echipamente care trebuiau să contribuie la siguranța rutieră. Doar mașinile cu dedicație.
Licitația (achiziția publică) este făcută de Bode și subordonații săi. Responsabilitatea pentru cerințele cu dedicație le aparține 100% legal. Deci NU SCAPĂ!”