B(MW)ode, filmul unui act de corupție ce s-a vrut a fi mușamalizat:
🚓 „Afacerea BMW – Iohannis” nu mai reprezintă o necunoscută în spațiul public. 600 de mașini cumpărate la un preț umflat de către MAI, pe filiera unui bun prieten al (încă) președintelui României. Actul în sine, deconspirat de către președintele USR, Cătălin Drulă, a stârnit, așa cum era firesc, multă vâlvă în online și nu numai. Ce a urmat însă după? Scuze publice? Vreo retracție? Nu. Din contră, o campanie furibundă de tip kompromat la adresa USR, coordonată de către (încă) ministrul de interne, talentatul domn Bode. Acesta a și susținut o conferință de presă în care a fluturat în fața presei mai multe hârtii care, chipurile, ar susține că a fost chiar Drulă cel care ar fi aprobat acea achiziție de mașini, ducând ulterior povestea și prin platourile tv ale emisiunilor „prietene”…
🖺…Atâta doar că pozele prezentate în conferința de presă și la tv au fost, ați ghicit, contrafăcute. Editate. Manipulate. Pesemne că domnul Bode încă mai crede că în 2022 un fals nu poate fi deconspirat (așa s-ar explica și copiatul direct de pe Wikipedia, metodă patentată de dânsul). S-a înșelat însă din nou, cheltuind și o avere pe campania sa otrăvită, menită să-i „spele” atât pe el cât și pe șeful său. Imaginile, puse una lângă alta, spun povestea inițială: Bode a aranjat o licitație, a trucat-o, a avut grijă să „elimine” competiția inițială prin realizarea unui caiet de sarcini „cu dedicație” și-apoi, când a fost prins cu mâna în borcanul cu banii negri a încercat să arunce vina fix pe cel care l-a prins. De data aceasta, niciun text furat de pe Wikipedia nu-l va mai salva.
❌ PS: Pentru că știu (și știm deja cu toții) care-i sursa pe care domnul Bode o preferă, îi citez primul paragraf pe care-l regăsim în dreptul termenului de corupție, conform wiki:
„Corupție se numește un abuz, activ sau pasiv, al funcționarilor publici (fie numiți fie aleși), în scopul obținerii de avantaje financiare private sau de alte beneficii.[1] Corupția reprezintă folosirea abuzivă a puterii publice, în scopul satisfacerii unor interese personale sau de grup. Ca act antisocial, corupția este foarte frecvent întâlnită în societate și este deosebit de gravă deoarece favorizează interesele unor particulari, mai ales în aria economică, afectând interesele colective prin: însușirea, deturnarea și folosirea resurselor publice în interes personal, ocuparea unor funcții publice prin relații preferențiale, încheierea unor tranzacții prin eludarea normelor morale și legale.”