“Democraţia românească la locul de muncă” – Reprezentanţii Grupului Marshall Memorial Fellowship U.S., prezenţi în Parlamentul României
Zilele trecute, alături de Oana Țoiu , am organizat o întâlnire cu delegaţia oamenilor de afaceri și aleșilor locali din Statele Unite ale Americii sub deviza “Democraţia românească la locul de muncă”. La această întâlnire au luat parte și reprezentanţi ai PNL, PSD și ai minorităților, iar împreună am discutat despre bazele democraţiei din ţara noastră şi sunt cum aplicate şi respectate principiile în structurile noastre, dar şi cum ne poziţionăm faţă de contextul european şi transatlantic actual.
Întâlnirea de la Parlamentul Romîniei a reliefat bazele democraţiei din ţara noastră şi sunt cum aplicate şi respectate principiile în structurile noastre, dar şi cum ne poziţionăm faţă de contextul european şi transatlantic actual.
Reprezentanţii Grupului Marshall Memorial Fellowship U.S. au fost prezenţi în Parlamentul României, unde alături de colega mea, Oana Ţoiu, am organizat vizita delegaţiei oamenilor de afaceri și aleșilor locali din Statele Unite ale Americii, sub deviza “Democraţia românească la locul de muncă”.
German Marshall Fund of the United States (GMF) reprezintă o organizație politică nepartizană a cărei direcţie susţine că Statele Unite și Europa formează o echipă puternică.
Pentru GMF sunt importante democrația, respectarea drepturilor omului și cooperării internaționale, care au stat la baza păcii și a prosperităţii, de la finele Celui de-al Doilea Război Mondial.
GMF se implică activ în situaţiile care vizează interesele transatlantice în secolul XXI, în ceea ce priveşte democrația, securitatea și geopolitica, alianțele, ascensiunea Chinei, dar și în partea de tehnologie și inovație.
Din GMF fac parte oameni experimentaţi, cu perspective politice diverse, iar misiunea lor este aceea de a face dezbateri politice, analize şi întâlniri pentru a aduce un plus societăţii civile şi pentru a dezvolta viitorii lideri din Europa şi Statele Unite.
Marshall Memorial Fellowship (MMF) este motorul de dezvoltare a leadershipului al German Marshall Fund. Programul a apărut în anul 1982 şi a dezvoltat noua generație de lideri europeni în Statele Unite, iar acum instruieşte noii lideri de pe ambele maluri ale Atlanticului, pentru relațiile transatlantice.
Întâlnirea de la Parlamentul Romîniei a reliefat bazele democraţiei din ţara noastră şi sunt cum aplicate şi respectate principiile în structurile noastre, dar şi cum ne poziţionăm faţă de contextul european şi transatlantic actual.
Pentru toţi cei prezenţi la discuţii a contat cum este privită ţara noastră în noile tendințe politice globale, cum se dezvoltă politica de tip extremist, dar şi cum afectează informaţiile toxice din anumite zone de comunicare.
Încă nu avem un răspuns cert cu privire la implicarea activă a societăţii civile, iar multe dintre instituţiile statului par să se lupte cu fenomenul corupţiei şi cu metehnele trecutului.
În cadrul întâlnirii, am discutat despre situaţiile pe care le întâlnim în circumscripțiile din care facem parte și despre cum ar trebui să procedăm în ceea ce priveşte activitatea legislativă.
La discuţii au participat şi reprezentanţi ai PNL, PSD și cei ai minorităților care şi-au expus perspectivele politice.
Le mulțumesc tuturor celor care au participat la eveniment: Maria Gabriela Horga, Varujan Pambuccian, Mara Calista, Simona-Maya Teodoroiu, Alin Ignat, viceprimarul Horia Tomescu și delegației din Statele Unite ale Americii : Marquettes Robinson, Stacy Richardson, Amir Samandi, Javier Perea, Ashli Nelson, Allyson Reaves și Zachary Levy.