Maestrul MC Ranin a obţinut Marele Premiu al “60th K-Theater Awards”, în Coreea de Sud
Ceea ce nu facem noi, fac alţii din plin. S-a întâmplat, recent, în Coreea de Sud, unde maestrul Mihai Constantin Ranin, managerul Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte, a primit Marele Premiu al “60th K-Theater Awards”, un premiu de excelenţă pentru munca şi eforturile depuse de cunoscutul om de cultură din judeţul nostru, oferit de Asociaţia Teatrelor din această ţară.
Talentatul regizor a reuşit să ducă numele oraşului Târgovişte peste mări şi ţări, unde se vorbeşte extraordinar despre Festivalul Internaţional Babel.
Este doar unul dintre motivele pentru care noi, cei din USR, am dorit ca domnia sa să fie răsplătit şi cu titlul de cetăţean de onoare al municipiului Târgovişte. Am depus această propunere Primăriei şi Consiliului Local Târgovişte chiar înainte de Zilele Muncipiului, anul trecut.
Iniţiativa noastră a rămas însă pierdută într-unul dintre sertarele primăriei.
Cei din administraţia locală par total dezinteresaţi de cultură şi îi tratează superficial pe oamenii din acest domeniu.
E bine însă că peste hotare primim o asemenea lecţie dură. Nu e târziu să mai învăţăm de la alţii să îi apreciem pe cei de lângă noi pentru adevărata lor valoare, fără orgolii politice şi fără interese mărunte.