Elevii dâmboviţeni navetişti rămân fără transport gratuit 🚫🚌

Guvernanţii le dau o nouă lovitură grea părinţilor 👨‍👩‍👧‍👦.

De astăzi, 8 ianuarie 2024, elevii navetişti, care învaţă în alte unităţi şcolare în afara celor de domiciliu, NU mai beneficiază de gratuitate în transportul școlar 📚➡️💸.

Părinţii revoltaţi arată cu degetul spre Consiliul Judeţean Dâmboviţa care și-ar fi bătut joc de serviciul public de transport judeţean, din cauză că a tergiversat organizarea licitaţiilor pentru traseele din județ 👉😡.

Hotărârea de Guvern 1337 din 2023 specifică clar că acolo unde nu sunt încheiate contracte de transport judeţean, de la 1 februarie a.c. inspectoratele şcolare nu mai pot efectua plăţi către societățile de transport 📝❌.

Pe scurt, elevii trebuie să scoată bani din buzunar pentru a ajunge din localitatea de domiciliu la școala sau liceul din altă localitate, unde învață 💼🏫💸.

Pe de altă parte, operatorii de transport se plâng că așteaptă plățile de la stat pentru transportul elevilor încă din toamna anului trecut 💬🕒.

Așteptăm cu interes reacția celor de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa și de la Inspectoratul Școlar Județean Dâmboviţa 🔍🎓.