Viziune pentru Târgoviște – Daniel Blaga pentru Primăria Târgoviște

Lipsa investițiilor private, de amploare, reprezintă o constantă tristă a ultimilor ani, la Târgoviște. O realitate ce, printre altele, a făcut ca populația orașului să scadă cu peste 12.000 de locuitori în ultimii 10 ani . Oameni care au plecat nu pentru că n-au mai iubit orașul ci pentru că au simțit că acesta nu-i iubește înapoi și nu le mai oferă nicio perspectivă, aici, acasă . Oameni ce-au fost practic ignorați de către autoritățile care nu au încercat măcar să vadă ce ar putea face pentru a stimula segmentul privat la Târgoviște .

Atât eu cât și echipa Dreapta Unită vă propunem schimbarea acestei paradigme; Primăria Târgoviște și Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, adică două instituții ale Statului, sunt astăzi cei mai mari angajatori din Târgoviște (și din județul Dâmbovița) iar acest lucru ar trebui să se schimbe . Nu, nu prin pedepsirea oamenilor care lucrează acolo, Doamne ferește, ci prin oferirea unor oportunități reale și sectorului privat, pentru ca acesta să se poată dezvolta și să devină motorul principal al economiei locale de la Târgoviște .

Firește, schimbarea nu se poate face doar cu idei și nici din afara spațiului administrativ local. Există pârghii pentru a pune cu adevărat lucrurile în mișcare însă, pentru asta, e nevoie ca cei care știu ce-ar fi de făcut (și sunt dispuși să-și suflece mâinile și să-și asume munca de durată) să aibă oportunitatea de a ajunge în poziția de a le pune în practică.

Singura investiție privată, de mare anvergură a ultimilor ani de la Târgoviște este la fostul COS Târgoviște – actualmente Donalam Târgoviște, ca urmare a preluării combinatului târgoviștean de către un investitor italian. O investiție care s-a realizat și cu implicarea mea. Desigur că și aici au existat sincope în planurile noului proprietar, însă, chiar și așa, am arătat că se poate și altfel. La fel de bine, dacă nu chiar mai bine, se va putea și în alte părți. Pentru că, cu investiții noi, se poate. Ce ziceți de un parc IT? Sau de un parc industrial real, care să atragă, prin facilități oferite de administrația locală, eventuali investitori?

Noi credem că se poate!

Eu, Daniel Blaga, cred că se poate!