De la „economia duduie” la „n-o să vă meargă fantastic de rău” – povestea guvernării PSDNL

În plină vară toridă, predictibilitatea economică pare doar o amintire frumoasă în țara noastră. Dincolo de ieșirile pompoase de pe la TV, PSDNL pare că nu se mai ascunde complet pe după deget . Klaus Iohannis, (încă) președintele țării noastre și unul dintre artizanii frăției PSD+PNL, într-una dintre rarele momente în care s-a decis să lase golful sau avioanele private și să iasă să vorbească public, o spune deloc subtil: „Nu ne așteaptă creșteri FANTASTICE de taxe” .

Ce înseamnă asta, știm din păcate – a venit decontul unei guvernări catastrofale iar Statul continuă să facă ceea ce știe cel mai bine – să bage adânc mâna în buzunarul cetățenilor cinstiți . Dacă în trecut Partidul-Stat-Comasat obișnuia să „îndulcească” orice astfel de creșteri de taxe, numindu-le ba mici-mititele, ba negându-le cu totul, sperând că va trece furtuna, astăzi răspunsul lor e înspăimântător – vor fi și vor fi mari dar nu vor fi colosale. Nu ne rămâne astfel decât să ne pregătim pentru ce e mai rău .

Există totuși și o veste bună aici – în pofida a ceea ce se anticipează, urmează un tur de scrutin de o importanță capitală. Iar acesta-i aproape . Un nou Parlament, lipsit de o majoritate dictatorială PSDNL ar putea opri sau măcar limita încă din primele luni proporțiile dezastrului. De-abia asta s-ar apropia de ideea de „fantastic”.