Probleme grave la Oficiul Național al Registrului Comerțului

Timp de 4 ani de zile, mai mari din ONRC au ales pur și simplu să încaseze o leafă serioasă din banii noștrii, fiind prea puțin preocupați de rezultatele pe care cei 40 de milioane de euro plătiți pentru realizarea noii platforme ar fi trebuit să le aducă.

Acum, când termenul limită a trecut, rezultatele sunt catastrofale iar cuțitul le-a ajuns la os, caută țapi ispășitori: i-au găsit pesemne în angajații lor, pe care îi obligă să lucreze până dincolo de epuizare.

Așa se face că astăzi, o angajată ONRC a clacat psihic, a leșinat în timpul serviciului și a avut nevoie de intervenția de urgență a medicilor. Dincolo de tratamentele inumane, întâlnim și o situație a absurdului: o platformă pe hârtie digitală, menită să automatizeze procese, susținută tot de către munca manuală, laborioasă, zi-lumină, a oamenilor considerați „mici” din instituție.

Munca înnobilează, sigur, însă ea NU are voie să pună în pericol sănătatea nimănui. Atunci când acest lucru se întâmplă, măsuri ferme trebuie luate de urgență. Cei care au ars sau și-au băgat în buzunare zecile de milioane de euro trebuie să își asume.

Acum!

Iar noi, ceilalți, trebuie să tragem toate semnalele de alarmă posibile, pentru că avem datoria de a sta alături de oameni, nu de interese meschine.