Noul portal ONRC, o catastrofă

Gestionarea catastrofală a portalului ONRC 2.0 nu ar trebui reclamată doar din perspectiva a 40 de milioane de Euro cheltuiți (din nou) aiurea . Discutăm aici despre breșe uriașe de securitate, din cauza cărora CNP-uri și chiar contracte de închiriere au ajuns să fie vândute pe piața neagră . Discutăm de asemenea despre blocaje cu care mediul antreprenorial a trebuit să se confrunte și, nu în ultimul rând, despre încălcarea legii privind notificarea instituțiilor statului cu privire la momentul în care se înființează o firmă – concret, despre un proiect al Statului care-și încalcă propriile legi.

Un prim pas aici ar consta în demiterea Valentinei Burdescu, director general ONRC și managerul de proiect al noului sistem informatic ONRC 2.0 . PSDNL o poartă încă pe brațe, asta după ce a numit-o director general interimar din 2020 și ajutat-o să încaseze spor pentru gestionarea fondurilor europene în fruntea unui proiect care nu funcționează nici măcar la nivel minimal .

Pentru gestionarea excepțională a proiectului de către d-na director general Burdescu plătesc acum cei care nu au avut nici un cuvânt de spus – antreprenorii și angajații ONRC din toată țara . Ore suplimentare, rechemări din concediu, probleme de sănătate .

De altfel, acum o săptămână, Alina Gorghiu anunțase că se va lăsa cu demiteri dacă proiectul nu va funcționa așa cum trebuie . Surpriză, nu funcționează însă, dincolo de articolele de presă plătite care anunțau cu surle și trâmbițe lansarea sa , mai marii țării n-au ieșit cu comentarii după ce au pus pe butuci activitatea ONRC .

Conform guvernanților PSDNL, curând ar trebui să debuteze un nou proiect Start Up Nation . Zeci de mii de firme își pun și în acest an speranțele în aceste finanțări, care ar putea impacta pozitiv zeci de mii de români . Speranțele acestea par însă blocate momentan de către incompetența celor care ne conduc .

Pentru a-i putea trage la răspundere pe aceștia, e nevoie de întreaga comunitate!