Un an de la tragediile din Crevedia. Și NICIUN VINOVAT

E zi de doliu în sufletele oamenilor din comuna Crevedia. Se împlinește astăzi un an de la tragediile care s-au produs aici în urma exploziilor produse la depozitul clandestin de GPL.

6 oameni nevinovaţi și-au pierdut viețile, pe 26 august 2023. Alți 50 au fost răniți, cei mai mulți dintre ei din rândul pompierilor eroi.

Premierul Ciolacu anunţa funebru pe atunci, părând că tună și fulgeră, faptul că se vor lua măsuri imediate și că vinovații vor fi aspru pedepsiți, delimitându-se inclusiv de primarul inconștienti din Crevedia. Cu toate acestea, PSD Dâmbovița l-a girat pe acesta în campania electorală, oferindu-i pe tavă încă 4 ani în care să pună viețile oamenilor din comunitate în pericol.

Între timp, unii dintre supravieţuitori îşi duc traiul amar în containere, pe când alţii îşi plâng rudele şi apropiaţii decedaţi, cei mai mulți dintre ei mulţi resemnându-se cu faptul că nimeni nu va răspunde cu adevărat vreodată.

Anchetele tergiversează, iar cei responsabili au rămas bine-merci în funcţiile călduţe. Nu-i deranjează nimeni, nu-i trage nimeni la răspundere. Aşa e în politica cu adevărat „mare” – eşti cu cine trebuie, nu ţi se întâmplă nimic rău.

Statul eşuat demonstrează cât de slab este în faţa celor cu bani şi influenţă. Legile sunt făcute pentru cei slabi, şmecherii reuşesc să ne rândă continuu în nas. Chiar și-așa, o mână de oameni vor continua să pună întrebări incomode și să tragă semnale de alarmă. Promit să fiu unul dintre aceștia.

Dumnezeu să-i odihnească pe cei care au pierit în teribilele explozii şi să le dea putere celor rămaşi să continue!

Foto: Captură Youtube – Euronews