Consiliul Concurenței, aveți un client (și) în Dâmbovița?!

O firmă din Arad, care gestionează depozitul de deșeuri local și, în același timp, prestează și servicii de colectare, transport și comercializare a deșeurilor solide industriale nepericuloase, a fost amendată cu suma record de peste 400.000 de euro de Consiliul Concurenței, după cum am aflat din presa națională. FCC Environment România a interzis accesul clienților săi – alte companii din domeniul deșeurilor – la depozitul din Arad, pe care îl operează, spun oficialii.

Cam așa se întâmplă și în Dâmbovița, unde Supercom se ocupă de colectarea deșeurilor, dar și de gestionarea singurei gropi conforme din județ .

 

Ei centrează, ei dau cu capul!

De un an, Supercom, cu acordul autorităților – Consiliul Județean Dâmbovița și ADI Managementul Integral al Deșeurilor Dâmbovița – a pus monopol pe tot ceea ce înseamnă afacerea deșeurilor din județ . În Dâmbovița nu îi deranjează nimeni – concurența neloială și legile antidominanță în piață nu se aplică .

Între timp, autoritățile, alături de Supercom, prelungesc la nesfârșit situația, prin tot felul de tertipuri, nefiind organizată niciun fel de licitație pentru serviciul de gestiune al depozitelor de deșeuri .

Și tot din pix se măresc și tarifele plătite de dâmbovițeni, prin ADI Deșeuri, către Supercom, cum se întâmplă încă din aprilie 2024 . În mai, interimatul pentru gestionarea depozitelor de gunoi din Dâmbovița s-a prelungit din nou. „Că e urgență și trebuie continuitate”, au fost argumentele .

De ce tace Consiliul Concurenței?

Sursă foto – G4media.ro