Metehnele comuniste sunt la modă la PSD Dâmbovița

În Dâmbovița, s-au păstrat „metehnele comuniste” , unde „totul este hiperbolizat și la superlativ” , iar realitatea nu se reflectă în prezentările oficiale . Politicienii locali, în special cei din PSD, urmează același model de comunicare de dinainte de 1990, raportând „realizărili excepționale” și exagerând rezultatele proiectelor .

Un exemplu este proiectul de modernizare a rețelei de apă , care este descris ca fiind realizat „fără sincope” , sau, ca să cităm din perioada comunistă: „planul cincinal a fost realizat în patru ani și jumătate” .

Deși situația reală este departe de această descriere, discursurile publice încearcă să arate contrariul .

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vorbește despre „continuarea celui mai mare proiect, prin care asigurăm finanțarea continuării acestui proiect deosebit de important” . În același stil propagandistic , Sergiu Neculaescu, managerul CATD, îi mulțumește președintelui Ștefan: „Vă mulțumesc domnule președinte că în anumite momente ați fost cât se poate de decisiv și că ne-ați ajutat să trecem peste niște momente foarte grele” .

Această retorică amintește de odele de dinainte de 1990 , unde se trăiau „mărețe vremuri, de glorie deplină” , cu laude reciproce între membrii partidului .

Detalii în articolul valahiamedia.ro