Guvernul Ciolacu, aviz negativ pe proiectul de lege al USR care sancționa trimiterea pacienților de la spitalele de stat la privat

Deși știu că este imoral, PSD-iștii nu vor să facă din trimiterea pacienților de la spitalele de stat la privat, și un lucru ilegal. Este vorba despre cazul medicului ce se visa primar al Bucureștiului, Cătălin Cârstoiu, care își trimitea pacienții de la spitalul pe care îl conducea, la clinica privată unde activa. Acolo pacienții erau nevoiți să plătească din buzunar diferite servicii deși cei mai mulți dintre ei cotizează la stat cu un procent semnificativ din venituri, pentru sănătate.

Guvernul României a dat aviz negativ pe proiectul de lege USR care penaliza trimiterea pacienților de la stat la privat. Proiectul USR ar fi putut stopa practici de genul celor dezvăluite în cazul medicului, director de spital, Cătălin Cîrstoiu. Care, din păcate, nu este singular.

 

Însă acesta a primit punct de vedere negativ de la Guvernul Ciolacu, cu toate că însuși ministrul sănătății, Alexandru Rafila, spunea că nu e moral ca medicii, care primesc bani pentru a-și face meseria în spitalele de stat, să profite de starea vulnerabilă a pacienților bolnavi și să îi trimită la clinicile private.

 

Așadar, pentru moment, practica de a umbla în buzunarele pacienților care oricum plătesc pentru serviciile medicale rămâne legală, chiar dacă imorală, din cauza Guvernului Ciolacu.