Ce înseamnă dreptatea socială pentru socialiști? Se pare că nu mai este decât un slogan fără sens…

 

Urmând exemplul liderului de partid, social-democrații din Dâmbovița au anunțat amnistii fiscale. Recent, primarul din Târgoviște a anunțat sub forma unei „mari realizări” oferirea unor scutiri de până la 50% din taxele și impozitele neplătite pentru cei care își plătesc restanțele până la finalul lunii noiembrie 2024. Coincidență? Aceasta este exact perioada campaniei electorale.

Această măsură, cu evident scop electoral , este temporară și a fost luată pentru că fondurile s-au epuizat. De ce? Pentru că au cheltuit necontrolat, inclusiv în Dâmbovița, pe evenimente publice finanțate din banii tuturor , dar care ascundeau campanii electorale.

Partidul nu mai are scrupule. După ce Ciolacu a lansat o amnistie fiscală pentru datornicii la ANAF, socialiștii locali au urmat exemplul. Vor să strângă fonduri pentru campania electorală. Ce se întâmplă însă cu oamenii corecți, care nu fac parte din partid și care au plătit mereu la timp, fără a cere favoruri?

De ce sunt dezavantajați din nou, lăsându-li-se, eventual, un răspuns rece, de genul „ghinion!”?

De ce ajungem să discredităm cinstea, în văzul tuturor?

Practic, ni se transmite că acești oameni nu contează.

Așa se face în socialismul actual: votanții sunt buni doar pentru a aduce voturi și bani, iar când vine vorba de beneficii, acestea sunt rezervate exclusiv celor din partid.

 

Sursă foto: wikipedia